02 januari 2009

Många beteenden har ändrats!

Det finns numera namn på våra beteenden. Vi är som individer indelade i Natives, Digital Immigrants och Digital Natives. Googla på det och lär dig mer.

Men visst är allt det som händer underbart.

Vi sitter och tittar på ett TV-program och diskuterar och vips får vi fram svaret via den andra skärmen och Google.
Satt på en middag i London och småpratade och någon i sällskapet var från Peterborough. Någon frågade hur många som bodde där och han som var född där svarade men blev snabbt korrigerad av två runt bordet som googlade fram den rätta folkmängden.
Var med på ett kalas för ett tag sedan och vi hade musiktävling, det gällde att svara snabbast vilken artisten var. Chris var oväntat nog snabbast på allt, oavsett utgivningsår eller musikstil. Många blev skratten när det visade sig att han använde en iPhone applikation.
Lärare har en spännande utmaning idag när de berättar något och en elev räcker upp handen och ifrågasätter källan efter att ha verifierat via nätet.

Kan lugnt konstatera att det de senaste tio åren har blivit en tydlig beteendeförändring vad gäller att verifiera. Primära kanalen för alla som har en mobil eller dator kopplad till internet för verifiering är online. Där vi tidigare sprang efter uppslagsböcker, dagstidningar, text-tv och annat så har vi nu gjort vårt val. Och det gäller bara Digital Imigrants.

Skönt och bra är det!

Inga kommentarer: